About the Germans (2)

Heute lernen wir in „About the Germans“, dass manche Deutschen…

…jetzt das ständige Duzen von den Amerikanern übernommen haben. Das schreibt zumindest Andreas Kluth, Korrespondent für das „More Intelligent Life“ Magazin vom Economist.

„Today’s Germans have been eagerly importing informality from America, crediting its prevailing casualness—in places such as Silicon Valley—with creativity, productivity and modernity generally. So the Germans, like the Swedes and Danes, are increasingly dispensing with the formal second person even among strangers, on the assumption that this will make things easy, cuddly and bubbly.“

Seine Argumente: Im Starbucks wird jeder mit Du angesprochen und in einem Hotel in Mecklenburg sei er aufgefordert worden, alle anderen Gäste zu duzen.

…Amerika nicht so gut leiden können. Die Washington Post hat zum Thema „Who loves and hates America“ eine farbige Karte erstellt. Absätze lang werden Erkenntnisse wie die folgenden geteilt:

„Egyptians, Jordanians, Turks and Pakistanis all seem to see the United States in an overwhelmingly unfavorable light.“

aber auch

„America scores favorability ratings in a few countries we might assume, wrongly, don’t like us so much: Mexico, despite U.S. immigration policies targeting Mexicans, and Russia, where President Vladimir Putin has pushed some populist anti-Americanism.“

Und Europa mag die USA ja sowieso. Ganz Europa? Nein. Ein kleines Land namens Deutschland tanzt aus der Reihe, was die Washington Post zu folgender Aussage hinreißen lässt:

„The big surprise here is Germany, which breaks from the positive view of America common across Europe, even in Russia. But that could say more about Germans, who seem to have a dim view of nearly every country on Earth. More on that in a later post.“

Fortsetzung folgt. Wir sind gespannt.

…als Neo-Nazis eigene Öko-Farmen aufbauen. Das berichtet die Zeitschrift The New Yorker. Die Geschichte basiert auf einem Buch der Heinrich-Böll-Stiftung namens „Braune Ökologen“:

„Every fifth German buys organically-grown foods on a regular basis. Most simply assume that their pesticide-free carrots and still-dirty locally-grown potatoes come from ideologically progressive left-leaning farms. But “Brown Environmentalists,” a book published a year ago by the Heinrich Böll Stiftung, the Green Party’s political foundation, highlighted another phenomenon: right-wing extremists championing environmental causes and engaging in organic farming, particularly in the depopulated, rural former east.“

„About the Germans“ (1) gibt es zum Nachlesen hier.

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